ua en ru

Конференція зі збору коштів для Сирії пройде 4 лютого в Лондоні

Конференція зі збору коштів для Сирії пройде 4 лютого в Лондоні Фото: біженці

Цього року отримано всього 3,4 млрд дол із запитаних 8,4 млрд дол

Конференція донорів для збору коштів на фінансування гуманітарних операцій в Сирії і надання допомоги біженцям пройде в Лондоні 4 лютого. Про це заявив в понеділок журналістам офіційний представник генерального секретаря всесвітньої організації ООН Стефан Дюжаррік.

"Сполучене Королівство, Німеччина, Норвегія, Кувейт і ООН анонсували конференцію донорів для Сирії, яка, як очікується, відбудеться в Лондоні 4 лютого наступного року", - сказав він.

Крім того, заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен вказав на те, що конференція в Лондоні дозволить "нагадати світові про страждання, через які проходять сирійські мирні жителі".

За останніми даними ООН, в гуманітарної допомоги потребують близько 13, 5 млн жителів Сирії, в тому числі 6 млн дітей. На додаток до цього ще 4 млн сирійців втекли в сусідні країни.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив в кулуарах саміту G20, що конференція отримає підтримку з боку ООН і матиме на меті "привернути істотне нове фінансування".