ua en ru

Конфедерація будівельників України запропонувала новий варіант містобудівного кадастру, який розгляне Кабмін

Положення про містобудівний кадастр, запропоноване Міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, не відповідає меті закону "Про містобудівну діяльність", тому експерти Конфедерації будівельників України розробили новий варіант містобудівного кадастру, запропонований для розгляду і обговорення фахівцями Міністерства. Про це говориться в повідомленні прес-служби Конфедерацію будівельників України.

"Положення про містобудівний кадастр, запропоноване Міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, не відповідає меті закону "Про містобудівну діяльність", тому залученими Конфедерацією будівельників України експертами розроблено новий варіант, який запропоновано для розгляду і обговорення в Міністерстві. На сьогоднішній день Мінрегіонбуд затвердив і взяв до розгляду редакцію даного документу, розроблену фахівцями Конфедерації після відповідного обговорення на засіданні робочої групи. Він буде винесений на розгляд Кабміну", - говориться в повідомленні.

Крім того, прес-служба відзначає, що дані містобудівного кадастру, необхідні для ведення містобудівної діяльності, проведення землевпорядкувальних робіт, використовуються для задоволення інформаційних потреб державних органів, органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Інформація, яка міститься в містобудівному кадастрі, є загальнодоступною і відкритою за винятком відомостей, які відносяться до інформації з обмеженим доступом.