ua en ru

Компенсація місцевим бюджетам за пільговий проїзд у 2012 р. зросла на 23% - до 2,1 млрд грн

Компенсація місцевим бюджетам за пільговий проїзд у 2012 р зросла до 2,1 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати. Таким чином, порівняно із показником 2011 р. (1,7 млрд грн) відбулося зростання на 23%.

За результатами аудиту колегія Рахункової палати за результатами прийшла до висновку, що діюча система управління коштами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд і надання пільг на послуги зв'язку окремим категоріям громадян в умовах щорічного збільшення бюджетних призначень (у 2011 р. - 1,7 млрд грн, у 2012 р. - понад 2,1 млрд грн, зростання за рік склало 23%) є фрагментарною, неефективною і такою, що не забезпечує результативності цих бюджетних видатків.

Читайте також: В Україні в 2011 р. заборгованість місцевих бюджетів перед надавачами послуг ЖКГ за коштами субвенції зросла на 535,8 млн грн

Причини наявних недоліків - відсутність науково обґрунтованих норм і нормативів надання громадянам відповідних пільг, єдиної методики визначення потреби в коштах субвенції та недостатня урегульованість обліку фактично перевезених громадян пільгових категорій.

Водночас з місцевих бюджетів за недостатності коштів іноді неповністю компенсувались надані підприємствам послуги з перевезення пільгових категорій громадян у 2012 р. ця сума склала 187,9 млн грн.

Читайте також: Рахункова палата виявила неефективне використання коштів у агропромисловому комплексі