ua en ru

Компанію Nokia має намір очолити С.Елоп, топ-менеджер Microsoft

Рада директорів Nokia, найбільшого виробника стільникових телефонів, прийняла рішення про призначення виконавчим директором компанії Стівена Елопа, який наразі посідає одну з керівних посад в компанії Microsoft і раніше працював у таких компаніях, як Adobe Systems, Jupiter Networks і Macromedia, передає РБК. Нову посаду він обійме 21 вересня 2010 р., повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі Nokia. Члени ради директорів Nokia впевнені, що С.Елоп "має необхідний досвід і лідерськими якостями, які допоможуть йому повністю реалізувати потенціал компанії". На їх переконання, він зможе проводити в життя корпоративні інноваційні розробки і в той же час приймати ефективні стратегічні рішення.
У документі також повідомляється, що нинішній виконавчий директор і президент компанії Оллі-Пекка Калласвуо залишить свій пост 20 вересня. Він продовжить роботу в Nokia Siemens Networks як глава ради директорів, але буде позбавлений керівних повноважень. Відповідно до умов укладеного раніше трудового договору компанія зобов'язується виплатити йому вихідну допомогу в розмірі 4,6 млн євро. Крім того, він отримає компенсацію, еквівалентну ринкової вартості 100 тис. обмежених акцій, які перейшли в його власність в 2007 р., станом на 1 жовтня 2010 р.
С.Елоп, виходець з Канади, отримав вищу освіту за фахом "обчислювальна техніка" в Університеті Макмастера, розташованому в канадському Гамільтоні.
Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК.