ua en ru

Компанія Vamed надала ГПУ дані про закуплений транспорт урядом Ю.Тимошенко для сільских і селищних лікарень

Австрійська компанія Vamed надала Генеральній прокуратурі України (ГПУ) дані про закуплений транспорт урядом Юлії Тимошенко для сільских і селищних лікарень. Про це на прес-конференції заявила лідер партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко.

Вона нагадала, що для сіл та селищ уряд закупив не машини швидкої допомоги, а спецтранспорт для транспортування хворих у районі лікарні.

Ю.Тимошенко зазначила, що відповідний транспорт був закуплений за 12,5 тис. евро за один автомобіль. Вона також додала, що австрійська компанія надала знижку, знизивши вартість кожної машини з 15 до 12,5 тис. евро.

За словами Ю.Тимошенко між компанією і урядом посередників не було.

"Австрійська компанія Vamed всі дані в письмовому вигляді надала ГПУ. Крім того і переписку, де сказано по якій ціні вперше пропонували купити машини, і потім яка була надана знижка, враховуючи стратегічне бажання співпрацювати з Україною, і як наслідок ці машини поставлені в Україну за наданою австрійською компанією знижкою" - підкреслила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко особисто лоббіювала закупівлю 1 тис. автомобілів Opel Combo, незважаючи на супротив членів уряду.