ua en ru

Компанія TUV NORD провела аудит системи менеджменту Южно-Української АЕС

Міжнародна аудиторська компанія TUV NORD 30-31 травня 2013 р. провела наглядовий аудит системи менеджменту на Южно-Українській АЕС, в результаті якого невідповідностей стандарту не зафіксувала. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Протягом двох днів фахівці TUV NORD відвідували робочі дільниці, зустрічалися з персоналом, перевіряли наявність необхідного приладового парку, працювали з документацією. Відповідно до висновків команди аудиторів, невідповідностей стандарту ISO 9001:2008 у ВП ЮУАЕС не зафіксовано.

У роботі підприємства виявлено 6 позитивних аспектів і 4 потенціали до поліпшення. До позитивної практики віднесено високу кваліфікацію інженерно-технічного персоналу, застосування сучасних методів оцінки ризиків (система ALARA) та розробку на їх основі програм застережливих дій, вдосконалення системи менеджменту якості в частині розвитку процесного підходу, високий рівень організації навчання та підтримки кваліфікації персоналу і наявність сучасної матеріально-технічної бази навчально-тренувального центру, сучасний підхід служби інформаційних технологій до автоматизації управлінських процесів.

"Зафіксовані потенціали до поліпшення (носять не обов'язковий, а рекомендаційний характер) торкаються оптимізації процесу підготовки та ведення документації, а також вдосконалення баз даних", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проектний термін експлуатації енергоблоку № 2 Южно-Української АЕС завершиться в травні 2015 р., - "Енергоатом"