ua en ru

Компанія сина Януковича назвала незаконним блокування СБУ 110 млн грн

Компанія сина Януковича назвала незаконним блокування СБУ 110 млн грн Фото: Олександр Янукович

У компанії запевнили, що ніколи не здійснювали спірних фінансових операцій

У компанії "МАКО-Трейдінг", яка належить синові екс-президента України Віктора Януковича, Олександру, вважають незаконними дії Служби безпеки України (СБУ) по блокуванню призначалися для компанії коштів у розмірі 110 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Дані дії СБУ суперечать закону, оскільки перерахування зазначеної суми здійснювалося за результатами прозорої угоди та за рішенням українського суду, яке не змогли оскаржити ні наші партнери, ні правоохоронні органи. Хочемо нагадати, що дані кошти - оплата нашим контрагентом ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" за поставлене нами сировину в рамках виконання сторонами абсолютно законної угоди", - сказано в повідомленні.

У компанії запевнили, що ніколи не здійснювали спірних фінансових операцій, тому дані дії розцінюють "виключно як продовження тиску на бізнес акціонера компанії Олександра Януковича".

"Незважаючи на тиск, ТОВ "МАКО-Трейдінг" продовжує працювати і сплачувати податки в бюджет України, але продовження такої практики призведе до проблем з виплатою підприємством заробітної плати, податків і розрахунків з контрагентами. Група МАКО вважає злочином використання правоохоронних органів для знищення бізнесу з мотивів політичної помсти", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше ГПУ запобігла відчуження майна молодшого сина Януковича, а київський суд наклав повторний арешт на акції банку.

Відзначимо, напередодні доступ до файлів Інтерполу щодо розшуку екс-президента України Віктора Януковича був обмежений у зв'язку з оскарженням цього рішення в ліонському суді.