ua en ru

Компанія зі США інвестує 100 млн доларів у видобуток золота в Україні

Компанія зі США інвестує 100 млн доларів у видобуток золота в Україні Фото: злитки золота (pixabay.com)

Avellana Gold розробила проект із видобутку золотої та золото-поліметалічної руди в Закарпатті

Компанія зі Сполучених Штатів Америки Avellana Gold розробила проект із видобутку золотої та золото-поліметалічної руди в Закарпатській області України, в який планує інвестувати близько 100 мільйонів доларів. Про це йдеться в матеріалах Державної служби геології та надр України, а також в проектних документах американської компанії.

Як повідомляється, Avellana Gold планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання.

У проекті розробки відзначається, що стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника - обсяг видобутку досягав 120 тисяч тонн на рік. Нині ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тис. тонн.

Планується включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди, що вважається новою стратегією видобутку.

Компанія зі США інвестує 100 млн доларів у видобуток золота в Україні

Фото: інвестори планують отримувати річний обсяг видобутку в 500 тис. Тонн

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в квітні 2017 року за клопотанням прокуратури Закарпатської області у власність держави було повернуто надра з золотою рудою Мужіївського родовища.