ua en ru

Прокуратура повернула державі надра з золотою рудою вартістю 30 млн гривень

Прокуратура повернула державі надра з золотою рудою вартістю 30 млн гривень Фото: ГПУ

За клопотанням прокуратури державі повернули золоторудне родовище

За клопотанням прокуратури Закарпатської області у власність держави повернуто надра з золотою рудою Мужіївського родовища. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Завдяки наполегливій позиції прокуратури Закарпатської області судове рішення, яке набрало законної сили, виконано у примусовому порядку - згідно акту прийому-передачі від 05.04.2017, згідно з яким надра, які знаходяться на ділянці товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатполіметали", вартістю майже 30 млн гривень повернуто державному підприємству", - повідомили в ГПУ.

Повідомляється, що в січні 2014 року господарський суд Закарпатської області незаконним рішенням задовольнив позов приватного акціонерного товариства "Карпатська рудна компанія" та зобов'язав ТОВ "Закарпатполіметали" передати надра з золотою рудою Мужіївського родовища цієї приватної компанії.

"Однак, прокуратура відстояла в Апеляційному суді інтереси держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України та в результаті наполегливої роботи в 2016 році скасовано вищеназване незаконне рішення господарського суду Закарпатської області, а надра Мужіївського родовища у кількості понад 234 тис. куб. м повернуті державі", - підсумували в ГПУ.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою (САП) закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень ДП "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону.