ua en ru

Компанія зниклого китайського мільярдера продає активи через тиск влади КНР

Компанія зниклого китайського мільярдера продає активи через тиск влади КНР Фото: Сяо Цзяньхуа (cuhk.edu.hk)

Мільярдера Сяо Цзяньхуа останній раз бачили на початку 2017 року

Компанія зниклого китайського мільярдера Сяо Цзяньхуа продає активи через тиск влади Китайської народної республіки (КНР). Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела, пов'язані з продажем активів.

"Фінансова імперія зниклого китайського магната Сяо Цзяньхуа виставила на продаж мільярди доларів інвестицій, у тому числі частки в страховій компанії і банківських активах", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації 4 джерел видання, продаж активів є наслідком тиску з боку китайської влади з метою "урізати" портфель активів компанії, в який входять частки в більш ніж 30 фінансових структурах.

Так, мільярдер зі зв'язками серед еліти комуністичної партії Китаю Сяо зник на початку цього року. В останній раз він був помічений рано вранці 27 січня 2017 року, покидаючим готель Four Seasons в Гонконзі в інвалідному кріслі з покритою головою, в супроводі кількох осіб.

Наголошується, що всередині Tomorrow створена група для продажу активів. Серед них - частки в Huaxia Life Insurance, New China Trust Co., Bank of Weifang і Baoshang Bank, однак розміри цих часток не розголошуються, як і ціни угод.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайський мільярдер Лі Кашин планує піти "на пенсію" з позиції голови глобальної імперії CK Hutchison Holdings.