ua en ru

Компанія Ахметова і Новинського продала свої активи в Криму

Компанія Ахметова і Новинського продала свої активи в Криму Фото: український бізнесмен Рінат Ахметов

У компанії відзначили, що рішення про продаж активів "Харвіст" було прийнято ще 2013, але остаточно угода відбулася тільки в березні

Українська сільськогосподарська компанія "Харвіст", акціонерами якої є структури українських бізнесменів Ріната Ахметова і Вадима Новинського, продала свої активи в окуппированом Росією Криму. Про це повідомила прес-служба HarvEast Holding, в яку входить "Харвіст".

За інформацією генерального директора групи "Харвіст" Дмитра Скорнякова, рішення про продаж активів компанії було прийнято ще в 2013 році, але остаточно угода відбулася тільки в березні.


"Рішення продати активи "Харвіст" на півострові було прийнято ще в 2013 році у зв'язку з тим, що дана територія відноситься до високоризикової зоні землеробства з-за малої кількості опадів. Однак угода закрита тільки зараз", – повідомив він.

Вартість активів, покупець і інші параметри угоди не розголошуються.

Зазначається, у компанії в Криму було близько 20 тис га сільськогосподарської землі, на яких вирощувалися пшениця і соняшник. Спочатку частка врожаю з кримських активів "Харвісту" становила 10% від загального обсягу.

Нагадаємо, раніше списку зареєстрованих земельних ділянок в окупованому Росією Криму опинилися чотири українські і одна кіпрська компанії.