ua en ru

Комунальні служби Києва протягом двох днів повинні очистити дахи будинків від бурульок, - КМДА

Комунальні служби Києва у найкоротші терміни повинні очистити покрівлі будинків від накрижень та бурульок. Про це йшлося під час розширеного засідання колегії Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА.

"За прогнозами синоптиків, найближчими днями очікується потепління, що призведе до танення снігу, наростання та падіння бурульок. Аби уникнути нещасних випадків, необхідно упродовж двох днів максимально очистити столичні будівлі від буруль та снігових накрижень. Прошу голів районних держадміністрацій приділити особливу увагу цьому питанню", - наголосив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

Першочергово зніматимуть бурульки із будівель садочків, шкіл та лікувальних установ. До очищення покрівель та зливостоків будівель від льодових наростів залучатимуть профільні підприємства, відомства та організації.

Нагадаємо, з початку грудня за неналежне прибирання балансових територій від снігу порушникам благоустрою інспектори вручили 5 тис. 376 попереджувальних приписів та склали 1 тис. 198 протоколів.

Читайте також: Процес потепління в Україні призведе до загрози масштабного явища падіння снігу і льоду з дахів, - Кульбіда