ua en ru

Комунальні служби та господарства Києва працюють безперебійно

Незважаючи на складні умови роботи, пов'язані з блокуванням Київської міської державної адміністрації мітингувальниками, столичній владі вдається повною мірою тримати контроль над роботою комунальних служб та господарства міста.

У п'ятницю, 6 грудня, в столиці погіршилися погодні умови, пішов сніг (синоптики прогнозують, що негода триватиме, принаймні, до кінця вихідних). Кияни, які вранці вирушили на роботу, спостерігали, як на вулиці міста виїхали снігоочисні машини, грейдери, вийшли комунальники. У Кмда запевняють, що місто готове до негоди: снігоприбиральна техніка знаходиться в належному стані і готова працювати, місто придбав необхідну кількість піщано-соляної суміші. Комунальні служби працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити киянам комфортні умови для роботи і життя.

У звичайному робочому режимі працюють і інші служби міста. У департаменті охорони здоров'я зазначають, що столичні установи охорони здоров'я, в тому числі і швидка, працюють стабільно. Медики гарантують киянам якісне та своєчасне надання медичної допомоги. В свою чергу спеціалісти Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби зосереджені на моніторингу епідеміологічної ситуації в місті. З-за великого скупчення людей у центрі, антисанітарії в приміщеннях, захоплених мітингувальниками, там достатньо обґрунтовано побоюються різкого стрибка рівня захворюваності інфекційними хворобами, в тому числі і такими важкими, як туберкульоз.

Департамент освіти і науки повідомляє, що школи та дитячі садки міста працюють в звичайному режимі. У всі навчальні заклади подається тепло, київські діти забезпечені харчуванням. У навчальних закладах у центрі міста, куди батьки з-за небезпеки, пов'язаної з масовими акціями, відмовилися відправляти дітей, організовано дистанційне навчання. Тобто, якщо батьки з міркувань безпеки не бажають, щоб діти тимчасово відвідували школи, розташовані поблизу місць масових акцій, то можуть отримувати домашнє завдання для учнів через інтернет.

Тим не менше, певні проблеми в столиці через мітингів все ж таки виникли. З-за блокування приміщень Київміськради, де розташовані служби КМДА, місто фізично не зміг пройти всі процедури для виділення коштів на добудову другого тунелю під Поштовою площею. Зараз столична влада сподівається, що бюджетна комісія, яка уповноважена виділити кошти отримає можливість працювати найближчим часом. В такому разі вже до кінця січня наступного року кияни отримають другий тунель під Поштового, що значно покращить пропускну спроможність транспортної розв'язки.