ua en ru

Комунальне підприємство Енергодара закуповує паьне на 10 грн дорожче ринкових цін

Комунальне підприємство Енергодара закуповує паьне на 10 грн дорожче ринкових цін

КП "Підприємство комунальної власності" Енергодарської міськради уклало договір з ТОВ "Укрторгнафта" на купівлю бензину А-92 за 30 гривень і дизельного палива за 31 гривню. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Згідно з договором ТОВ "Укрторгнафта" до 30 червня 2015 року повинна поставити 60 тис. літрів бензину А-92 за 30 грн/л і 120 тис. літрів дизельного палива за 31 грн/л. Загальна вартість договору склала 5,52 млн грн.

Згідно з даними моніторингу цін на соціально значущі товари та нафтопродукти станом на 30 березня 2015 року, в Запорізькій області середня ціна на бензин марки А-95 становить 19,50 грн, а на дизельне паливо 21,50 грн. Середня ціна по Україні 20,80 грн і 21,87 грн, відповідно. Таким чином, КП "Підприємство комунальної власності" Енергодарської міськради переплатило за постачання палива приблизно 1,8 млн грн.

ТОВ "Укрторгнафта" зареєстровано у Запоріжжі на 11 офшорів: Бі-сі карго Сервісес Лімітед, Глобал чемикал Сервісес Лімітед, Греммел Холдінгз Інк., Кроунсхилл трейдінг лтд, Транссиа трейдінг лімітед, Юнайтед шипментс трейдінг лімітед, Грандос ентерпрайзес лтд, Криспекс інк., Солар лімітед, Хиллфорд сервісез Лтд. і Shreveport Холдінгз Інк. На більшість з цих офшорів також зареєстроване ТОВ "Запорожнафтопродуктгруп", яке за повідомленнями ЗМІ входить в сферу впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ "Запорожнафтапродукт", яке запропонувало ціну на гривню дорожче від переможця.