ua en ru

У РФ повідомили нові деталі "української диверсії" у Криму

У РФ повідомили нові деталі "української диверсії" у Криму Фото: у російських ЗМІ назвали імена нібито загиблих під час "диверсії" у Криму

Вперше названі посади і прізвища російських військових, що нібито загинули від рук "диверсантів"

У результаті так званої диверсії, нібито вчиненої на території анексованого Криму "українськими диверсантами", загинули підполковник ФСБ РФ Роман Каменєв і механік-водій БМД єфрейтор Семен Сичов. Про це повідомило близьке до розслідування обставин операції в Криму із запобігання терактам джерело, пише російське видання "Комерсант".

За словами співрозмовника видання, 6 серпня ФСБ нібито отримало оперативну інформацію про те, що найближчої ночі підозрювані "пособники диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтей готуються зустріти загін з-за кордону у районі прикордонного з Україною села Суворове.


Співробітники відділу супроводу оперативних заходів (ОСОМ) розділилися на три групи, одну з них очолив підполковник Роман Каменєв.

На групу, очолювану Каменєвим близько двох годин ночі нібито вийшла група прибулих з-за кордону озброєних людей, яким підполковник запропонував здатися, вигукнувши: "Стояти, працює ФСБ!"

Однак після цього один з "диверсантів" нібито відкрив вогонь з автомата, в результаті чого згодом Каменєв помер від поранень.

За інформацією джерела видання, двоє "бойовиків" були ліквідовані, а ще трьох обеззброїли і поклали на землю.

Наступного дня, 7 серпня, у заболоченій місцевості біля затоки Сиваш в північній частині Криму нібито вдалося виявити другу групу диверсантів. Після окриків десантників невідомі з автоматами кинулися назад в зарості очерету і відкрили вогонь з автоматів, в результаті чого був нібито поранений і пізніше помер єфрейтор Сичов.

За інформацією джерела видання, усім нападникам вдалося втекти.

Нагадаємо, на думку президента України Петра Порошенка, Російська Федерація використала провокацію в Криму для "торпедування" роботи нормандського формату.