ua en ru

У комітеті пояснили, чому Рада не підтримала зняття недоторканності з Вілкула

У комітеті пояснили, чому Рада не підтримала зняття недоторканності з Вілкула Фото: Володимир Арешонков (solydarnist.org)

У комітеті зазначили, що такий результат голосування є дивним та нелогічним

Верховна рада не змогла підтримати зняття недоторканості з народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула через недостатню кількість депутатів у залі. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної ради Володимир Арєшонков.

За словами нардепа, голосування було провальним виключно з цієї причини.

"З того, що я бачив, у залі було реально дуже мало присутньо депутатів. Голосували практично всі, хто був: за чи проти, але вони голосували. Мені здається, що виключно з цієї причини (такий результат голосування, - ред.) Вівторок у нас день, коли теж дуже багато депутатів. Чому вони сьогодні не зібрались до обіду в такий кількості, не можу сказати", - повідомив Арєшонков.

За його словами, на момент голосування у залі не було достатньої кількості нардепів для підтримки подання генпрокурора про зняття недоторканості з Олександра Вілкула.

"З того, що там було зранку, не факт, що вони залишились на момент голосування. На табло висвітилось 137 голосів. Я вважаю, що так в тому числі через те, що була низька дисципліна присутності депутатів у сесійній залі", - додав він.

Нардеп наголосив, що такий результат голосування є дивним та нелогічним.

"Судячи з заяв керівників фракцій, питання зняття недоторканності підтримують всі. Але те, що відбулось у сесійній залі… З моєї точки зору, зафіксовано факт недисциплінованості депутатів. Виходячи з першої половини дня, тепер нічого не можу спрогнозувати щодо вечірнього засідання. Може депутати у нас так перепрацювали, що після свят не можуть доїхати на роботу", - додав він.

Нагадаємо, Верховна рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність зі співголови депутатської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула. Відзначимо, що зняття недоторканності з парламентаря підтримали лише 137 депутатів при 226 необхідних.

Як писало РБК-Україна раніше, генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що парламентар незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок під час керівництва Дніпропетровської ОДА. Зокрема, повідомлялося, що Вілкул передав в оренду 15,0197 га земель колективної власності, а також ще дві ділянки площею 1,8 і 1,15 га. Крім того, він передав в оренду землі сільськогосподарських доріг і прогонів.