ua en ru

Комітет ВР просить Шокіна поміняти членів комісії з відбору антикорупційного прокурора

Комітет ВР просить Шокіна поміняти членів комісії з відбору антикорупційного прокурора Фото: Віктор Шокін

Антикорупційний комітет Ради рекомендує главі ГПУ переглянути склад конкурсної комісії по відбору працівників а антикорупційну прокуратуру

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції пропонує генпрокурору Віктору Шокіну переглянути четвірку кандидатів конкурсної комісії щодо обрання антикорупційного прокурора. Про це йдеться у рішенні Комітету від 4 вересня 2015 року.

"Комітет на своєму засіданні 2 вересня спільно з громадськістю обговорив інформацію про визначення генеральним прокурором України кандидатур Севрука Ю. Р., Грищенко Ю. А., Балита Р. В., Садового М. В., в члени конкурсної комісії по відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі", - йдеться у рішенні комітету.

Повідомляється, що представники громадських організацій заявили про неприпустимість зазначених осіб на ці посади, оскільки ті не мають "бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, громадський авторитет".

Так, у рішенні Комітету зазначено, що Грищенко був безпосереднім керівником В. Шапакина, який зараз перебуває під слідством за підозрою в низці корупційних правопорушень. Балита був першим заступником і виконуючим обов'язки прокурора Закарпатської області в 2014 р. Проти його бездіяльності неодноразово виступали активісти.

Садовий був начальником Головного управління кадрів та забезпечення діяльності органів прокуратури в часи генерального прокурора України Віталія Яреми та заступником скандально відомого заступника Яреми Даниленко. А Севрук в 2015 р. публічно виступив з критикою системи підготовки незалежного тестування прокурорів і роботи заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Нагадаємо, директор НАБ Артем Ситник просить Раду прискорити створення комісії для обрання антикорупційного прокурора.