ua en ru

Комітет ВР доручив МІУ розглянути можливість перейменування аеропорту "Бориспіль"

Комітет ВР доручив МІУ розглянути можливість перейменування аеропорту "Бориспіль" Фото: аеропорт "Бориспіль"

Комітет також доручив МІУ провести громадське обговорення щодо перейменування

Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму доручив Міністерству інфраструктури розглянути питання щодо можливості перейменування чи присвоєння імені фізичної особи державному підприємству "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та провести відповідно до закону громадське обговорення, передає прес-служба парламенту.

На думку голови комітету Артура Палатного, перейменування аеропорту "Бориспіль" не можна розглядати таким вузьким колом і тим більше приймати рішення, адже аеропорт є власністю народу України.


"Палатний зазначив, що надзвичайно поважає такого видатного митця як Казимир Малевич, ім’я якого пропонується дати підприємству, проте є дуже багато видатних українців, які мають не менші, а подекуди і більші заслуги перед Україною", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, комітет ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму ініціював початок громадських обговорень про перейменування аеропорту "Бориспіль". Серед можливих варіантів пропонувалося присвоїти аеродрому ім'я Казимира Малевича, Павла Чубинського або Тараса Шевченка.

Парламенту, серед іншого, пропонують перейменувати міжнародний аеропорт "Бориспіль" в честь Ігоря Сікорського та Івана Мазепи.