ua en ru

Комітет ВР підтримує оптимізацію систем водопостачання

Комітет ВР підтримує оптимізацію систем водопостачання Ілюстративне фото (pixabay)

Комітет також направить звернення Гройсману щодо врегулювання проблемних питань у сфері ЖКГ

Комітет Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримує прийняття законопроекту №8347 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, члени комітету розглянули даний проект на своєму засіданні 5 вересня.

"Комітет вирішив пропонувати комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендувати Верховній раді прийняти законопроект у першому читанні за основу та врахувати зауваження комітету при подальшому його опрацюванні", - сказано у повідомленні.

Проект рекомендується прийняти для надання права підприємствам питного водопостачання розробляти, а органам місцевого самоврядування затверджувати, схеми оптимізації роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення, а також для надання права підприємствам питного водопостачання надавати технічні умови на приєднання до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення.

Крім того, комітет ЖКГ розглянув проблемні питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, житлового фонду до опалювального сезону 2018-2019 років.

"Члени комітету погодили інформацію доповідачів взяти до відома та направити звернення до прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо врегулювання проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна готова до опалювального сезону.

Як писало РБК-Україна, у липні СБУ попередила кібератаку спецслужб РФ на важливий об'єкт в системі водопостачання.