ua en ru

Комітет ВР з питань правосуддя розгляне сьогодні на засіданні питання про призначення суддів КСУ, - С.Ківалов

Комітет Верховної Ради (ВР) України з питань правосуддя розгляне сьогодні на засіданні о 17:00 питання про призначення суддів Конституційного суду України (КСУ). Про це в ході погоджувальної ради повідомив голова комітету, нардеп від фракції Партії регіонів (ПР) Сергій Ківалов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні відбудеться засідання комітету, і ми запланували розгляд питання про звільнення чотирьох суддів, які призначені суддями КСУ. За процедурою ми спочатку повинні звільнити суддів з посад суддів апеляційних судів і одного суддю з посади судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ). А потім вони будуть призначені на посади суддів КСУ і приймуть присягу", - заявив С.Ківалов.
У свою чергу спікер Володимир Литвин попросив комітет надати всі необхідні документи для приведення суддів КСУ до присяги у ВР завтра 21 вересня.

Нагадаємо, 16 вересня З'їзд суддів обрав чотирьох нових членів Конституційного суду України (КСУ). Таке рішення було прийнято шляхом підрахунку голосів за результатами таємного голосування. Ними стали суддя Апеляційного суду Луганської обл. Михайло Запорожець, суддя Вищого адміністративного суду Олег Сергійчук, суддя Донецького апеляційного адмінсуду Наталя Шаптала та суддя Апеляційного суду Харківської обл. Михайло Гультай.