ua en ru

Комітет ВР рекомендуватиме Кабміну розірвати договори з керівниками Держгеонадр

Комітет ВР рекомендуватиме Кабміну розірвати договори з керівниками Держгеонадр Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Комітет звернеться до прем’єра

Комітет парламенту питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендуватиме Кабінету міністрів України розірвати трудові договори з керівниками Держгеонадр як такими, що не витримали строк випробування. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, комітет на своєму засіданні розглянув питання щодо роботи Держгеонадр з надання спеціальних дозволів на користування надрами у 2017 році. Під час обговорення зазначалося, що дев'ять з десяти звернень про видачу та продовження терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами гальмується Держгеонадрами з різних причин. Це призводить до зупинки промислової діяльності підприємств - платників податків.

"Зволікання з розглядом документів про надання, продовження строку дії, переоформлення, видачі дубліката, зупинення дії чи анулювання спеціальних дозволів на користування надрами в частині видобування енергоносіїв за зверненнями державних підприємств підриває енергетичну незалежність нашої держави," - сказано у повідомленні.

Зважаючи на викладене, комітет вирішив визнати роботу Держгеонадр з надання, продовження строку дії, переоформлення, видачі дубліката, зупинення дії чи анулювання спеціальних дозволів на користування надрами у 2017 році незадовільною; рекомендувати Кабміну розірвати трудові договори з керівниками Держгеонадр як такими, що не витримали строк випробування, та прискорити проведення конкурсу на посаду голови та інших керівників Держгеонадр.

Також комітет вирішив звернутися до прем'єр-міністра України стосовно необхідності термінових кадрових рішень щодо керівництва Держгеонадр і заходів з фактів зволікання з боку Держгеонадр із розглядом документів і порушення ними встановлених законодавством термінів надання, продовження строку дії, переоформлення, видачі дубліката, зупинення дії чи анулювання спеціальних дозволів на користування надрами.

Нагадаємо, на початку вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що система Державної служби геології та надр України потребує змін.