ua en ru

Гройсман заявив про необхідність зміни системи Держгеонадр

Гройсман заявив про необхідність зміни системи Держгеонадр Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман заявив про необхідність вирішення питання непродовження Держгеонадрами декількох ліцензій "Укргазвидобування"

Система Державної служби геології та надр України потребує змін. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що система Держгеонадр непрозора, її необхідно міняти", - сказав він.

Гройсман також підкреслив, що зараз необхідно вирішити ситуацію навколо непродовження Держгеонадрами декількох ліцензій "Укргазвидобування".

"Тепер я чую, Держгеонадра блокують. Це державна компанія і все, що вона робить, належить кожному громадянину, це не приватники", - додав глава уряду.

"Ми сформуємо доручення і за Госгеонедрами, Мінфіну по ренті, подивитися, що ми зможемо врахувати в наступному році і по земельним відносинам, і по платі за продовження ліцензій, і по відкриттю геологічної інформації. Ми все це повинні протягом місяця опрацювати і створити нормальні умови, щоб Україна стала країною, яка не імпортує, а експортує газ", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укргазвидобування" заявляє, що через бездіяльність Державної служби геології та надр, компанія опинилася під загрозою збитків на суму близько 28 млрд гривень.