ua en ru

Комітет Сенату США схвалив санкції проти РФ за допомогу Сирії

Комітет Сенату США схвалив санкції проти РФ за допомогу Сирії Ілюстративне фото (maxpixel.net)

Документ надійде на розгляд Сенату повного складу

Комітет у закордонних справах Сенату Конгресу США в середу, 11 грудня, затвердив законопроект, що передбачає введення санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб за підтримку сирійського уряду. Про це повідомив старший демократ комітету Роберт Менендес в Twitter.

Повідомляється, документ надійде на розгляд Сенату повного складу, де в нього можуть бути внесені корективи.

Нагадаємо, член сенату Конгресу США від Республіканської партії Майк Крейпо заблокував спробу демократів прийняти резолюцію про санкції за втручання в американські вибори. Зазначено, що механізми, які передбачені законопроектом, більшою мірою призначені нібито для нападок на адміністрацію Трампа і республіканців, а не на захист від спроб втрутитися в американські вибори з боку Росії та інших країн. Уточнюється, що Крейпо є головою банківського комітету, який має юрисдикцію щодо санкцій.

У минулому році Дональд Трамп підписав указ, який дозволяє ввести санкції проти іноземних компаній або осіб, які втручаються в американські вибори.

Американський лідер назвав документ ще одним рядком у списку жорстких заходів щодо захисту виборчої системи США. Він підкреслив, що указ вимагає від спецслужб США оцінки ступеня будь-якого іноземного втручання після виборів різного рівня, які пройшли на території країни.