ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект щодо фінансування перших виборів старост

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект щодо фінансування перших виборів старост Фото: Верховна Рада

Законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3535щодо фінансування підготовки і проведення перших виборів старост. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, метою законопроекту є створення законодавчої основи для фінансування підготовки і проведення перших виборів старост сіл і селищ за рахунок державного бюджету України.

Проектом пропонується внести відповідні зміни до закону "Про місцеві вибори" та передбачити, що за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з держбюджету, фінансується проведення всіх чергових та перших місцевих виборів, у тому числі і перших виборів старост, а також позачергових виборів депутатів, сільських, селищних, міських голів.

"Члени Комітету, розглянувши законопроект, вважають слушною думку, що здійснення витрат на підготовку і проведення перших виборів старост села, селища виключно за рахунок коштів місцевих бюджетів ставить обрання нових посадових осіб місцевого самоврядування (старост) в залежність від наповнення коштами бюджетів новостворених об’єднаних територіальних громад, та погоджуються з необхідністю прийняття даного законопроекту", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Рада передала дороги місцевого значення в управління місцевих органів влади.