ua en ru

Комітет рекомендує Раді удосконалити внесення змін до Кримінального кодексу

Комітет рекомендує Раді удосконалити внесення змін до Кримінального кодексу Фото: парламент (РБК-Украина)

Документ рекомендують прийняти за основу та в цілому

Комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді України схвалити законопроект №8195 " Про внесення змін до статті 3 Кримінального кодексу України". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Проектом пропонується доповнити статтю 3 Кримінального кодексу новою частиною, положення якої спрямовані на упорядкування процедури внесення змін до цього Кодексу. Зокрема, пропонується зазначити, що зміни до цього законодавчого акту вносяться виключно законами про внесення змін до Кримінального кодексу, що надасть можливість виключно комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності бути головним з підготовки та опрацювання проектів законів, що стосуються внесення змін до зазначеного акту.

"Проаналізувавши законопроект, народні депутати вкотре зазначили неприпустимість практики внесення змін до Кримінального кодексу шляхом прийняття законів, головними з опрацювання і підготовки яких визначено непрофільні комітети, що не завжди є корисним та необхідним, а іноді таким, що блокує роботу правоохоронної системи", - сказано в повідомленні.

Члени комітету ухвалили рішення рекомендувати Раді прийняти законопроект у першому читанні за основу та в цілому як закон.

Нагадаємо, раніше комітет ВР з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект 8121 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству".