ua en ru

Комітет рекомендує Раді визначити поняття уніфікованої митної квитанції

Комітет рекомендує Раді визначити поняття уніфікованої митної квитанції Фото: Верховна Рада

Проект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4871 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо уніфікованої митної квитанції". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом пропонується визначити поняття "уніфікована митна квитанція", визначити операції, під час здійснення яких може використовується така уніфікована митна квитанція, а також надати Міністерству фінансів повноваження щодо затвердження форми та порядку застосування зазначеної квитанції.

"Члени Комітету підтримали прийняття законопроекту. Водночас, вони зауважили, що проведеним аналізом встановлено, що редакція цілого ряду положень законопроекту є некоректною і потребує доопрацювання з урахуванням того, що уніфікована митна квитанція заповнюватиметься посадовими особами органів доходів і зборів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Рада відхилила законопроект №2713-д "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні)".