ua en ru

Рада провалила зміни до Митного кодексу для сприяння розвитку судноплавства

Рада провалила зміни до Митного кодексу для сприяння розвитку судноплавства Фото: голова парламенту Андрій Парубій

Пропонувалося скасувати наявність дозволу МІУ для здійснення каботажних перевезень іноземним судном

Верховна Рада України відхилила законопроект №2713-д "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні)", передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що документ за основу підтримали лише 188 депутатів ВР, при цьому за відправлення його на доопрацювання проголосували 209 нардепів, а за направлення суб’єкту законодавчої ініціативи – 208.

"Законопроект №2713-д відхилений", - зазначив спікер ВР Андрій Парубій.

Документом планувалося внести зміну до статті 97 Митного кодексу України, а саме виключити вимогу щодо наявності дозволу Міністерства інфраструктури України для здійснення каботажних перевезень іноземним судном.

Також пропонувалося внести зміни до Розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу щодо умов надання умовного повного звільнення від оподаткування митними платежами при тимчасовому ввезенні морських (річкових) суден до 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, ВР підтримала за основу законопроект №2712 "Про внесення змін до Кодексу торговельного мореплавства України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні)".