ua en ru

Комітет рекомендував Раді внести зміни до КК про контрабанду частин вогнепальної зброї

Комітет рекомендував Раді внести зміни до КК про контрабанду частин вогнепальної зброї Фото: законопроект

Документ пропонує ввести покарання за контрабанду небезпечних частин зброї

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні доопрацьований проект Закону України "Про внесення змін до статті 201 Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди небезпечних речовин, частин вогнепальної зброї" (реєстр. №3254-Д).

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Рішення ухвалено", - заявив голова комітету Андрій Кожем'якін.

Законопроектом, зокрема, пропонується включити в перелік предметів контрабанди, передбачених статтею 201 Кримінального кодексу України, небезпечні речовини і частини вогнепальної нарізної зброї.

Документ передбачає пркарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди за відповідне правопорушення.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких інших законів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави".