ua en ru

Комітет Ради сьогодні може оголосити новий конкурс на аудитора НАБУ

Комітет Ради сьогодні може оголосити новий конкурс на аудитора НАБУ Фото: сьогодні може бути розпочато конкурс на аудитора НАБУ (фото з відкритих джерел)

Нардеп підкреслив необхідність провести аудит бюро як можна швидше

Комітет Верховної Ради (ВР) з питань запобігання та протидії корупції в середу, 17 січня, може оголосити новий конкурс на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Про це сьогодні в кулуарах ВР журналістам заявив член комітету, народний депутат Ігор Артюшенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сподіваюся, що сьогодні у колег вистачить політичної зрілості оголосити новий конкурс і нарешті вибрати аудитора від ВР", - заявив Артюшенко.

Нардеп зазначив, що зараз необхідно почати аудит НАБУ за підсумками 2017 року, однак процес неможливо запустити без проведення відповідної перевірки за попередній рік.

Артюшенко нагадав, що в державному бюджеті на 2018 рік на діяльність НАБУ передбачено майже 860 млн гривень.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції партії БПП Олексій Гончаренко заявляв, що Комітет Верховної Ради може визначити кандидата в аудитори Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вже на найближчому засіданні.

Перед цим парламент більшістю голосів звільнив нардепа Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Паралельно в парламент був внесений законопроект лідерів фракцій БПП і НФ, який дозволяє звільняти голів антикорупційних відомств без результатів аудиту.