ua en ru

Комітет Ради може визначити кандидата в аудитори НАБУ вже на найближчому засіданні

Комітет Ради може визначити кандидата в аудитори НАБУ вже на найближчому засіданні Фото: Олексій Гончаренко (УНІАН)

Нардеп заявив, що кожна державна організація повинна бути під контролем

Комітет Верховної Ради може визначити кандидата в аудитори Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вже на найближчому засіданні. Про це заявив заступник голови фракції партії БПП Олексій Гончаренко, передає прес-служба партії.

"Аудит НАБУ повинен відбутися якомога швидше. У нас сталася ціла історія, коли немає аудиту по 2016 році, а вже закінчується 2017 рік. Кожна державна організація має бути під контролем, в тому числі, НАБУ. А прізвище аудитора не має значення, давайте нарешті когось виберемо", - заявив Гончаренко.

Крім того, він зазначив, що якщо Комітет Ради з питань запобігання і протидії корупції визначить кандидатуру аудитора, Рада за неї проголосує.

"Це триває два роки, скільки можна. Сподіваюся, що антикорупційний комітет зробить відповідні подання", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент більшістю голосів звільнив нардепа Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Паралельно в парламент був внесений законопроект лідерів фракцій БПП і НФ, який дозволяє звільняти глав антикорупційних відомств без результатів аудиту.

Наголошується, що його розгляд планувався разом із звільненням Соболєва. Однак цього не сталося. В першу чергу, через втручання посольства США і західних структур.