ua en ru

Комітет Ради підготував до третього читання законопроект про реструктуризацію валютних кредитів

Комітет Ради підготував до третього читання законопроект про реструктуризацію валютних кредитів Фото: засідання комітету Ради

Фінансовий комітет рекомендує Раді розглянути законопроект № 1558-1 у третьому читанні

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує парламенту розглянути в третьому читанні проект закону № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

"30 червня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності прийнято рішення рекомендувати парламенту розглянути в третьому читанні проект Закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (№ 1558-1)", - йдеться в повідомленні

Голова комітету Сергій Рибалка повідомив про те, що при підготовці законопроекту до третього читання було подано 6 поправок.

"5 поправок враховані повністю, 1 - частково. Ці поправки мають техніко-юридичний характер", - сказав він.

Голова комітету нагадав, що після прийняття законопроекту у другому читанні було направлено лист у Кабмін для надання матеріально-технічного обґрунтування законопроекту, у разі його прийняття: "Але Кабінет Міністрів, як і Нацбанк послідовно виступають проти прийняття закону в цілому".

При цьому представники "Фінансового Майдану", які проводили мітинг під стінами парламентського комітету, після засідання вручили Сергію Риболовлі коровай, аплодуючи рішенням про рекомендації парламенту розглянути законопроект у третьому читанні.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". В той же час цей закон не був прият в цілому, нардепи відправили цей законопроект на розгляд у третьому читанні за скороченою процедурою.