ua en ru

Комітет Ради з нацбезпеки має намір домагатися визнання подій на Донбасі війною

Комітет Ради з нацбезпеки має намір домагатися визнання подій на Донбасі війною
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони має намір домагатися визнання подій на Донбасі війною, а не антитерористичною операцією.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони має намір домагатися визнання подій на Донбасі війною, а не антитерористичною операцією. Про це журналістам заявив народний депутат Юрій Береза, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні рішення на комітеті оборони. Комітет підготує постанову, щоб Верховна Рада проголосувала, що у нас на сході відбувається не АТО, а війна", - сказав Береза.

Береза також додав, що на певних територіях повинно бути введено військове положення. "Ми повинні почати називати речі своїми іменами. Коли ми називаємо війну АТО, то ми не можемо використовувати армію, перекрити кордон. Якщо у нас війна, то ми повинні усі перекрити, зробити єдиний фронт", - додав він.

Нагадаємо, комітет Ради з питань нацбезпеки і оборони вирішив продовжити роботу тимчасової слідчої комісії, яка займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Иловайском Донецької обл.