ua en ru

Комітет Ради з нацбезпеки вирішив відновити розслідування подій під Іловайськом, - нардеп

Комітет Ради з нацбезпеки вирішив відновити розслідування подій під Іловайськом, - нардеп
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оброни вирішив продовжити роботу тимчасової слідчої комісії, яка займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької обл.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оброни вирішив продовжити роботу тимчасової слідчої комісії, яка займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької обл. Про це повідомив народний депутат від партії "Народний фронт" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"На першому ж засіданні комітету ВР з питань національної безпеки і оборони (який входжу і я) було прийнято рішення про відновлення роботи тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагічних подій, які призвели до загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська", - пише Тимчук.

Зазначимо, згідно з попередніми висновками ТСК, до трагедії під Іловайськом призвели помилкові призначення екс-міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка.

Нагадаємо, в кінці серпня 2014 р. під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців в так званий котел. В результаті загинули, були поранені і зникли безвісти близько тисячі українських військових. Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.