ua en ru

Комітет Ради звернеться до Кабміну щодо щеплення військових

Комітет Ради звернеться до Кабміну щодо щеплення військових Ілюстративне фото (unsplash.com)

Комітет проситиме уряд напрацювати новий документ, який регламентуватиме щеплення військових

Комітет парламенту з питань охорони здоров'я звернеться до Кабінету міністрів України щодо напрацювання нового документу, який буде регламентувати щеплення військовослужбовців. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Так, комітет провів круглий стіл на тему "Готовність системи охорони здоров’я до роботи та міжвідомчої взаємодії в умовах воєнного стану".

Зокрема, перший заступник начальника Головного військово-медичного управління полковник медичної служби Андрій Галушка озвучив проблеми у системі охорони здоров'я, а саме - недостатня кількість особового складу для виконання завдань у випадку широкого розгортання агресії, а також невирішеність питання щеплення військовослужбовців від найбільш небезпечних захворювань.

"Комітет з питань охорони здоров’я також має намір звернутися до Кабінету міністрів стосовно напрацювання нового документу, що регламентує щеплення військовослужбовців", - сказано у повідомленні.

Так, у ході засідання комітету зазначалося, що у медичних вузах зараз працюють лише 10 кафедр, які готують офіцерів запасу. Але особливо гостро стоїть питання підготовки середньої ланки медичних працівників - фельдшерів та медсестр.

"Комітет звернеться до коледжів щодо відкриття необхідних спеціальностей, а також до Міністерства оборони і Міністерства освіти стосовно розробки відповідних програм", - поінформували у Раді.

Нагадаємо, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Артур Артеменко заявив, що в 2018 році в армію призвали понад 17 тисяч строковиків. За його словами, черговий призов на строкову військову службу майже завершено.

РБК-Україна також повідомляло, що сьогодні оперативний резерв ВСУ становить близько 200 тисяч резервістів.

Відзначимо, в 10 областях України до 26 грудня введено воєнний стан. Глава держави Петро Порошенко сподівається, що його не доведеться продовжувати.