ua en ru

Комітет Ради з нацбезпеки 4 жовтня розгляне ситуацію у Калинівці

Комітет Ради з нацбезпеки 4 жовтня розгляне ситуацію у Калинівці Фото: Іван Винник (УНІАН)

Нардепи можуть звернутися до Порошенка щодо вжиття заходів стосовно голови Генштабу

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони у середу, 4 жовтня, розгляне питання про виконання рішень, ухвалених після надзвичайних ситуацій на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Про це РБК-Україна повідомив секретар комітету, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник.

Підкреслюється, що у результаті розгляду народні депутати можуть звернутися до президента Петра Порошенка щодо вжиття заходів стосовно Начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка.

"Питання, яке ми будемо розглядати, щодо стану виконання рішень комітету, які були прийняті унаслідок розгляду ситуації, яка трапилася спочатку у Сватовому, потім у Лозовій, потім у Балаклеї і зараз по Калинівці... Я знаю думку багатьох членів нашого комітету, яка звучить наступним чином, що кредит довіри до Віктора Миколайовича на посаді керівника ГШ ЗСУ у зв'язку з серйозними функціональними провалами вичерпано. Тому я припускаю, що буде прийняте рішення щодо звернення до президента України щодо вжиття заходів стосовно генерала", - повідомив Вінник.

За його словами, участь у засіданні комітету візьме міністр оборони Степан Полторак. Нардеп зазначив, що раніше комітет рекомендував Кабінету міністрів виділити кошти, а Генеральному штабу - розосередити боєприпаси, а також рекомендував розпочати будівництво бетонних підземних сховищ. Проте ці рекомендації не виконувалися.

Нагадаємо, раніше Муженко підкреслив, що його не вдасться звинуватити в бездіяльності. "Для тих, хто ще не зрозумів - звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", - сказав він.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що за пожежу на складі боєприпасів під містом Калинівка відповідальний, зокрема, Муженко.