ua en ru

Комітет Ради у закордонних справах розгляне ситуацію із польським законом "про бандеризм"

Комітет Ради у закордонних справах розгляне ситуацію із польським законом "про бандеризм" Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Комітет підготує спільну позицію для розгляду ВР

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах розгляне ситуацію із ухваленим законом про Інститут національної пам'яті. Про це за результатами наради повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій у своєму Twitter.

"Доручив Комітету Верховної Ради у закордонних справах розглянути на своєму засіданні ситуацію, яка склалася у зв'язку з ухваленням у Польщі Закону про Інститут національної пам'яті і підготувати спільну позицію на розгляд Верховної Ради", - повідомив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Андрій Парубій скликає нараду в зв'язку з польським законом про заборону так званої "бандерівської ідеології". Так, прийнятий Сенатом Польщі у ніч на 1 лютого 2018 року закон про внесення змін до Інституту національної пам'яті, який зокрема передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".

Документ стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, які співпрацювали з Третім рейхом під час Другої світової війни. На підставі закону можливе відкриття кримінальних справ стосовно осіб, які заперечують провину українських націоналістів за злочини проти поляків.