ua en ru

Комітет з прав людини завтра розгляне президентський законопроект про подвійне громадянство

Комітет з прав людини завтра розгляне президентський законопроект про подвійне громадянство Фото: Григорій Немиря

Зараз у Раді  зареєстровано 12 законопроектів щодо питання громадянства України

У вівторок, 4 квітня 2017 року, комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розгляне запропонований президентом проект Закону щодо реалізації права змінити громадянство. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Після того, як Верховна Рада врегулювала ситуацію з розглядом законопроекту №6175, повернувши процес в правове русло завдяки голосуванню за зменшення вдвоє терміну його розгляду, комітет розгляне на своєму засіданні цей документ і альтернативний йому № 6175-1",- зазначив голова комітету Григорій Немиря.

Він також поінформував, що зараз у парламенті зареєстровано 12 законопроектів, які стосуються питання громадянства України. Вісім з них знаходяться на розгляді комітету з питань прав людини національних меншин і міжнаціональних відносин, а чотири - в інших комітетах.

За словами голови комітету, серед них включений до порядку денного парламенту проект закону "Про внесення змін до закону "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство ( № 6175), внесений головою держави, та альтернативний йому проект закону № 6175-1 "Про внесення змін до закону "Про громадянство України" щодо заборони мати громадянство іншої держави особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та врегулювання деяких аспектів порядку зміни громадянства", внесений народними депутатами Олександром Вілкулом та Юрієм Бойком.

Нагадаємо, раніше представник президента в ВР Артур Герасимов підкреслив, що проект закону про подвійне громадянство повинен бути негайно розглянутий у профільному комітеті парламенту.