ua en ru

Комітет з питань євроінтеграції закликав Порошенко до 12 серпня внести УА з ЄС для ратифікації в Раду

Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції провів засідання, на якому розглянув стан підготовки до ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС і закликав Президента внести його не пізніше 12 серпня у парламент для ратифікації. Про це заявив голова комітету, член фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Питання ратифікації УА з ЄС - це питання політичної відповідальності перед усіма українцями. Президент повинен без зволікання внести угоду в парламент", - зазначив він.

"27 липня Україна, Грузія і Молдова підписали угоду. Молдова і Грузія вже його ратифікували. За цей час з боку ЄС її ратифікували Румунія, Литва і Латвія. На жаль, станом на сьогодні на порядку денному Верховної Ради немає внесення на ратифікацію УА з ЄС від Президента України", - сказав він.

Немиря підкреслив, що навіть європарламент, Рада ЄС та єврокомісар з питань європейської політики сусідства та розширення Штефан Фюле закликали Україну швидко ратифікувати угоду.

Члени комітету на засіданні прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти цей законопроект, зазначивши, що крайнім терміном внесення угоди на ратифікацію Президентом має стати 12 серпня.

"Питання ратифікації угоди - це основоположне політичне питання, а не предмет економічних торгів. Якщо ми негайно ратифікуємо угоду, то ми виб'ємо одну з причин російської агресії проти України", - сказав народний депутат, один з авторів законопроекту Сергій Власенко