ua en ru

Комітет вивчить 4 кандидатури в комісії з обрання членів Нацагентства по боротьбі з корупцією

Комітет вивчить 4 кандидатури в комісії з обрання членів Нацагентства по боротьбі з корупцією Фото: голова комітету Єгор Соболєв

Хмара поки залишився п'ятим кандидатом від громадських організацій

Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції вирішив вивчити чотири кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору на зайняття посад членів Національного антикорупційного агентства, які були висунуті від громадських організацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вивчити кандидатури людей ... і просити Сергія Лещенка для комітету вивчити кандидатури, висунуті громадськістю, і на наступному засіданні комітету ознайомити нас усіх", - йдеться в проекті рішення.

Також антикорупційний комітет просить Кабмін оприлюднювати матеріали щодо громадських організацій, які брали участь в обранні кандидатів.

Разом з тим члени комітету вирішили визначитися з кандидатурою до складу конкурсної комісії на наступному засіданні і залишили Олексія Хмару п'ятим кандидатом від громадських організацій до того часу, поки не отримають даних про його судимості від МВС.

"Ми зараз чекаємо офіційної інформації від МВС. Чекаємо результатів зустрічі Хмари з фракціями, члени яких піддали його критиці. Рішення парламенту станом на зараз - відхилити кандидатуру Олексія. Коли ми отримаємо дані з МВС і після зустрічей, ми з вами визначимося на наступному засіданні комітету", - заявив голова комітету, нардеп Єгор Соболєв.

Нагадаємо, Рада відмовилася призначити Олексія Хмару в комісію з обрання членів Нацагентства по боротьбі корупції.