ua en ru

Рада відмовилася призначити Олексія Хмару в комісію з обрання членів Нацагентства з питань боротьби корупції

Рада відмовилася призначити Олексія Хмару в комісію з обрання членів Нацагентства з питань боротьби корупції Фото: Верховна Рада України

Олексій Хмара є виконавчим директором громадської організації Transparency International

Верховна Рада України не підтримала проект постанови № 2922 "Про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору на зайняття посад членів Національного агентства з питань запобігання корупції". За відповідне рішення проголосували лише 35 депутатів при 226 мінімально необхідних.

"Верховна Рада України постановляє: виконання статті 5 закону України "Про запобігання корупції" визначити до складу конкурсної комісії з відбору на зайняття посад членів Національного агентства з питань запобігання корупції за поданням комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції виконавчого директора Transparency International Україна Олексія Хмару", - йдеться в документі.

Олексій Хмара є виконавчим директором громадської організації Transparency International Україна. Хмара також є членом координаційної ради при Кабінеті міністрів України з питань реалізації ініціативи "Партнерство Відкрите Уряд". У 2010-2012 рр. Хмара був членом Національного антикорупційного комітету при Президентові України.

Нагадаємо, Національне агентство з протидії корупції має повноцінно запрацювати до кінця 2015 року.