ua en ru

Комісія з відбору кандидатів на посаду керівника "Укрспирту" ігнорує думку Яценюка, - експерт

Серед п'яти претендентів, які вийшли у фінальну частину конкурсу за заміщення посади директора ДП "Укрспирт" виявилися двоє кандидатів, через присутність яких був скасований аналогічний конкурс навесні 2015 року. Появу Ніни Гаркавої і Анатолія Далібожика в списку фіналістів прокоментував директор центру перспективних досліджень Вадим Карасьов.

Так, конкурсна комісія відібрала для участі в остаточному відборі п'ять кандидатів: Ніну Гаркаву, Анатолія Далібожика, Романа Іванюка, Григорія Трипульського і Ростислава Чайковського.

"П'ятірка фіналістів конкурсу на посаду директора "Укрспирту" мене, м'яко кажучи, здивувала. Не очікував побачити в ній осіб, через яких прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав скасувати результати попереднього конкурсу - Далібожика і Гаркавої. Чому це сталося? Тут є два варіанти: або для членів комісії слово Яценюка не указ, або хтось свідомо готує грунт для повторного зриву конкурсу на випадок, якщо його результати не будуть відповідати очікуванням комісії. І в тому, і в іншому випадку комісія неприховано демонструє нехтування думкою Яценюка", - заявив Карасьов.

Нагадаємо, Ніна Гаркава та Анатолій Далібожик брали участь у березневому конкурсі, який був перерваний на вимогу прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"По керівництву "Укрспирту"... Якийсь конкурс провели, на першій стадії двох вибрали "абсолютно кришталево чистих людей": у одного чотири кримінальні справи, а в іншого шість", - сказав Яценюк на засіданні уряду, на якому вимагав від Міністерства аграрної політики і продовольства невідкладно скасувати результати конкурсу і розібратися, як зазначені особи потрапили у номінаційний комітет, а також призначити новий конкурс.