ua en ru

Комісія визначила двох кандидатів на посаду голови "Укрнафти"

Комісія визначила двох кандидатів на посаду голови "Укрнафти" Фото: визначені два кандидати на посаду голови "Укрнафти"

Комітет при Кабміні обере одного з них 10 липня, а 22 цю кандидатуру розглянуть збори акціонерів компанії

Конкурсна комісія сьогодні, 9 липня, визначила двох претендентів на посаду глави ПАТ "Укрнафта". Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз Україна".

"Конкурсна комісія за результатами презентації кандидатами свого бачення розвитку Укрнафти одноголосно визначила двох претендентів на посаду. Обидва кандидати мають багаторічний досвід роботи у провідних міжнародних компаніях і доведений високий професійний рівень управління нафтогазовими компаніями", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в цілому більше 80-ти кандидатів проявили інтерес і надіслали свої резюме на конкурс.

Дві відібрані кандидатури сьогодні подані на Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (Комітет Кабміну) для проведення фінального етапу конкурсного відбору.

Засідання Комітету відбудеться завтра, 10 липня. До складу комітету з призначень входять міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, міністр фінансів Наталія Яресько, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко або їх заступники, а також п'ять незалежних недержавних експертів, кандидатури яких погоджуються Кабінетом міністрів України.

Після визначення переможця комітетом за призначенням кандидатура претендента на посаду голови "Укрнафти" буде подано на розгляд та затвердження акціонерів на зборах, яке призначено на 22 липня 2015 р.

Нагадаємо, за підсумками першого етапу відбору 7 липня конкурсна комісія вибрала 6 кандидатів на посаду голови "Укрнафти".