ua en ru

Комісія по ГФС рекомендує Яценюку звільнити Макаренка та Хоменка

Комісія з розслідування фактів зловживань у Державній фіскальній службі (ДФС) рекомендує прем'єр-міністру Арсенію Яценюку звільнити керівника податкової міліції Володимира Хоменка та головного митника України Анатолія Макаренка. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Комісія Абромавичуса з ДФС: Білоус тримається з останніх сил, Макаренка та Хоменко йдуть".

За словами джерела РБК-Україна, комісія також рекомендує дати чолі ДФС Ігорю Білоусу випробувальний термін на три місяці.

"За цей час Білоус повинен завершити реформу ДФС, хоча раніше на цю ж задачу йому відводили півроку", - підкреслюється в матеріалі.

За словами членів комісії, до Білоусу найменше претензій і з боку чиновників, і з боку бізнесу. "За його відставку було близько третини комісії", - сказав співрозмовник РБК-Україна.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови ДФС Ігора Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови ДФС Анатолія Макаренка.