ua en ru

Комісар Ради Європи заявив про складну гуманітарну ситуацію в зоні АТО, - МЗС

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс заявив про складну гуманітарну ситуацію в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс заявив про складну гуманітарну ситуацію в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 по 6 грудня в Україні з робочим візитом перебував комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс... Комісар не планує готувати окремий доповідь щодо ситуації в Україні у сфері прав людини за результатами візиту. У той же час комісаром був оприлюднений 8 грудня прес-реліз, в якому він відзначає складну гуманітарну ситуацію, яка має місце у зв'язку з діяльністю незаконних і підконтрольних Росії збройних формувань на території Донецької і Луганської областей", - розповів Перебийніс.

Він додав, що українські правоохоронні органи готові до проведення ретельного розслідування порушення прав людини з боку правоохоронців та добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, вчора Муйжнієкс заявив, що конфлікт на Донбасі руйнівно вплинув на ситуацію з правами людини в регіоні.