ua en ru

Комбінат "Запоріжсталь" запустив нову агломашину, яка дозволить знизити викиди пилу у довкілляна 10%

МК "Запоріжсталь" запустив агломашину № 1 з високоефективною газоочисткою, яка дозволить знизити викиди пилу в навколишнє середовище на 10%. Про це говоритися в прес-релізі комбінату.

"Сучасний виробничий комплекс агломашини № 1 з високоефективною газоочисткою оснащений двома електрофільтрами, які виробляють очищення агломераційних газів сухим способом, на відміну від діючої мокрій газоочистки. Це дозволяє повертати назад у виробництво близько 6 тис.т на рік вловлених залізовмісних відходів виробництва і одночасно знижувати викиди пилу в навколишнє середовище на рівні 10%-го зниження викидів пилу і газу в атмосферу від загальної кількості викидів комбінату", - йдеться в повідомленні.

Запуск агломашини дозволить значно знизити техногенне навантаження на регіон.

Крім того, на меткомбінаті будується лінія соляно-кислотного травлення, яка дозволить скоротити скиди технічних вод комбінату в р. Дніпро на 83%. Інвестиції в проект 2013 р. складе більше 230 млн грн, при загальному обсязі інвестицій 730 млн грн. Лінія буде запущена в 2014 р.

Відкрите акціонерне товариство "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" виробляє високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, х/к лист, х/к рулон товщиною 0,5-8,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей, гнутий профіль, а також сталеву стрічку і жесть.

Група "Метінвест", гірничо-металургійний холдинг групи СКМ в липні 2012 р. реалізувала свій опціон на викуп контрольного пакета акцій МК"Запоріжсталь". Після зміни власника, в серпні 2012 р. на комбінаті почалася активна модернізація виробництва.

Читайте також: ГМК повинен бути модернізований за європейськими екологічними нормами, - Янукович