ua en ru

ГМК повинен бути модернізований за європейськими екологічними нормами, - Янукович

Модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу України повинна проводитися у відповідності з європейськими екологічними стандартами, що дозволить вирішити екологічні проблеми регіонів, в яких вони працюють, і почати впровадження відповідних екологічних програм. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочою поїздкою в Запорізькій області, передає прес-служба глави-держави.

"Велике значення має зараз для нас, щоб модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу проводилася з урахуванням приведення металургійних заводів до європейських екологічних норм", - сказав глава держави під час церемонії введення в експлуатацію першої агломераційної машини металургійного комбінату "Запоріжсталь".

Янукович зазначив, що ця установка є першою з шести, які планують запустити на "Запоріжсталі". "Це дозволить на рік знизити шкідливі викиди на 10%", - зазначив він.

Президент висловив сподівання, що до кінця цього року буде введена в експлуатацію і друга агломераційна установка.

Читайте також: Янукович розширив повноваження Мінекології в частині формування політики поводження з радіоактивними відходами