ua en ru

У команди Порошенка виникли проблеми з комунікацією з США, - джерела

У команди Порошенка виникли проблеми з комунікацією з США, - джерела Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В оточенні Порошенка розповіли про дефіцит комунікації з Білим домом

У команди президента України Петра Порошенка виникли проблеми з комунікацією з адміністрацією президента США. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Підготовка до виборів: нові переговори правлячих партій і проблеми з США".

Зокрема, джерела РБК-Україна в команді Порошенка заявили, що загальні контури майбутньої передвиборної кампанії вже опрацьовано, проте є і проблеми.

"Зараз найцікавіше - позиція американців. Стався дефіцит комунікації. Всі розуміють, що посольство США - це одна суть, а Білий дім - трохи інша. Але Білий дім з нами не розмовляє. У Давосі зустрітися не вийшло. Яка позиція у них - не цілком ясно", - зазначив близький до президентської команди співрозмовник РБК-Україна.

У той же час джерело в Адміністрації президента підтвердило РБК-Україна, що комунікації з США залишають бажати кращого, але це, мовляв, "справа наживна".

Взагалі у президентській команді також вважають, що Захід вирішив зіпсувати життя і вибори Порошенку. Підступами закордонних розвідок вважаються і публікації про відпочинок на Мальдівах, і розслідування Al Jazeera з приводу конфіскованих грошей оточення Віктора Януковича. Правда, кінцева мета таких дій президентській команді не цілком ясна і викликає погано приховану нервозність. Аж до ідей про можливу відмову від балотування в президенти.

"Як президент і сказав в Давосі, остаточне рішення буде восени. Думаю, якщо соціологія буде показувати програш, він не піде. Поки йде підготовчий етап до кампанії", - сказав РБК-Україна один із впливових членів БПП.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що прийме рішення про участь у президентських виборах за підсумками результатів діяльності в наступні 6 місяців.

"У нас ще більше року до виборів, цикл розпочнеться тільки восени. Моє рішення буде залежати від того, наскільки наступні півроку будуть успішними", - заявив Порошенко.