ua en ru

Військове командування РФ розпорядилося вилучати паспорти у бойовиків ДНР/ЛНР

Військове командування РФ розпорядилося вилучати паспорти у бойовиків ДНР/ЛНР Фото: бойовики на Донбасі

Таким чином лідери бойовиків намагаються уникнути дезертирства

Російське військове командування розпорядилося вилучити паспорти у бойовиків так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) аби уникнути дезертирства. Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

"З метою недопущення дезертирства, ватажки російсько-терористичних бандформувань, яких курує влада РФ, розпорядились вилучити паспорти у бойовиків. Пояснили цей крок як нібито однієї з умов для виплати грошового забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в лавах проросійських бандформувань продовжує падати рівень морально-психологічного стану.

Зокрема повідомляється, що за даними української розвідки, в підрозділах організованого злочинного угрупування з назвою "5 окрема мотострілецька бригада" близько 300 бойовиків написали рапорти про звільнення й виказали небажання надалі проходити "службу" в лавах НЗФ. Як пояснюється, такі дії бойовиків пов'язані зі зменшенням фінансування, яке надходить від їхніх російських кураторів, а також незадовільним забезпеченням виконання завдань.

"Відповідно до указу головного злочинця Захарченка й наказів командирів "1 та 2 АК", з 1 січня бандитам припинили виплачувати додаткову грошову надбавку за участь у бойових діях", - йдеться у повідомленні.

БОЙОВИКИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ ВОЮВАТИ БЕЗ ГРОШЕЙВ лавах проросійських бандформувань продовжує падати рівень морально-психолог...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 11 января 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики сьогодні біля Водяного застосували заборонені 120 мм міномети.