ua en ru

Командування РФ на Донбасі ввело для військових заборону на звільнення зі служби, - розвідка

Командування РФ на Донбасі ввело для військових заборону на звільнення зі служби, - розвідка Фото: військові РФ (mil.ru)

Також введено алгоритм відстеження відпусток військових РФ

Російське командування на окупованому Донбасі ввело для військових заборону на звільнення зі служби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"У зв’язку з відсутністю умов для проходження служби військовослужбовці частин і підрозділів 8 Армії Південного ВО ЗС РФ масово ухиляються від проходження військової служби. Через неукомплектованість особовим складом командуванням введено заборону на звільнення з військової служби та запроваджено спеціальний алгоритм під час планування та проведення відпусток військовослужбовцями, спрямований на забезпечення їх примусового повернення з відпусток", - йдеться у повідмоленні.

Як зазначається, відповідно до введеного алгоритму, розраховується маршрут руху військового до місця проведення відпустки, де вказано контрольні пункти та часу їх перетину.

Також повідомляється, що серед військових РФ на Донбасі поширюється інформація щодо уникнення проходження служби у підрозділах російських військових, зокрема у Новочеркаську, де, за інформацією розвідки, спостерігається найбільша кількість військових РФ, які не повернулися з відпусток до місця несення служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська влада заборонила перетин кордону особам з "документами" так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР).