ua en ru

Командування РФ на Донбасі приховано вводить новий порядок ротації військових з передових позицій

Командування РФ на Донбасі приховано вводить новий порядок ротації військових з передових позицій Фото: бойовики на Донбасі (ednist.info)

У першу чергу заміні підлягатимуть військовослужбовці, які погодились пройти перепідготовку

Командування військових Російської Федерації на Донбасі приховано вводить новий порядок ротації рядового складу з передових позицій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Командування російських окупаційних військ приховано вводить новий порядок ротації рядового складу з передових позицій у з’єднаннях і частинах 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Зокрема, у першу чергу заміні підлягатимуть військовослужбовці, які погодились пройти перепідготовку для отримання однієї з дефіцитних спеціальностей (сапер, наводчик-оператор бойової машини, розвідник тощо)", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, ротація інших військовослужбовців значно ускладнюється і здійснюється в залежності від терміну підписаного ними контракту.

"Військовослужбовці, термін служби за контрактом яких закінчується менше ніж за півроку і не виявили бажання його продовжити, ротації не підлягатимуть взагалі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовослужбовці Російської Федерації на Донбасі самовільно залишають передові позиції зі зброєю.